Conferència / Debat "Les Grans Extincions i la Paleontologia"

  • Quan? 19/05/2021 de 19:00 a 20:30 (Europe/Madrid / UTC200)
  • On? Auditori Museu Torre Balldovina. Plaça Pau Casals s/n (Santa Coloma de Gramenet)
  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte 93 385 71 42
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

El dia 19 de maig a les 19 h tindrà lloc la conferència / debat "Les grans extincions i la Paleontologia" a càrrec de Marc Furió, professor Serra Húnter a la Unitat de Paleontologia (Departament de Geologia) de la Universitat Autònoma de Barcelona, en l'auditori del Museu Torre Balldovina, dintre del cicle de conferències del Centenari del Naixement d'en Joan Vicente Castells.

Resum:

Gràcies a la Paleontologia sabem que la història de la vida a la Terra no ha estat només un procés d'evolució lent i gradual, sinó que també ha comptat amb moments catastròfics on han desaparegut milions d'espècies 'sobtadament'.

El registre fòssil evidencia un mínim de cinc grans moments d'extinció global durant els darrers 540 milions d'anys. Nous estudis estan aportant dades significatives sobre les causes i conseqüències d'aquests esdeveniments globals, així com les estratègies ecològiques que van fer servir alguns organismes per evitar l'extinció. Amb l'actual situació de pèrdua accelerada de biodiversitat a escala mundial, l'estudi de les extincions massives basada en fòssils esdevé una interessant font de coneixement per l'espècie humana."