II-Convocatòria

II PREMI JOAN VICENTE CASTELLS

ALS TREBALLS DE RECERCA DE 2n DE BATXILLERAT, EN L’ÀMBIT DE LES CIÈNCIES, DELS INSTITUTS DE SANTA COLOMA DE GRAMENET

TRecerca.jpg

El Centre d’Estudis de la Natura del Barcelonès Nord (CENBN), en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, el Museu Torre Balldovina i la cooperativa Abacus, convoquen l’edició del II Premi Joan Vicente Castells als treballs de recerca en Ciències, dels alumnes de 2n de batxillerat dels Instituts de Santa Coloma de Gramenet.


Objectius

Estimular el foment de les ciències, i la seva divulgació entre l’alumnat dels centres d’ensenyament de la ciutat.

Realitzar un article científic que s’adapti als estàndards actuals de publicacions d’aquest àmbit.


Participants

Poden participar els estudiants de 2n de batxillerat matriculats durant el curs 2022-2023 als centres d’ensenyament de la ciutat.


Treballs de recerca

Poden optar al premi els treballs de recerca de batxillerat que tractin temàtiques relacionades amb l’àmbit de les Ciències (Biologia, Geologia, Física, Química, Matemàtiques, Tecnologia), i d’algunes de les especialitzacions vinculades a aquest àmbit, com ara Medicina, Ecologia, Emergència climàtica, Meteorologia, .....

Els treballs poden ser individuals o col·lectius.


Jurat

El Premi el resolt un jurat interdisciplinari format per un membre de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, un membre del Museu Torre Balldovina, un responsable de la cooperativa Abacus, un membre del CENBN i un integrant de la Universitat de Barcelona.Criteris de valoració

Per elegir els treballs guardonats, es tindran en compte els criteris següents:

- El raonament crític i el rigor metodològic en el desenvolupament del treball de recerca.

- L’originalitat.

- La contribució de la recerca a afavorir el coneixement de la ciència.

- La vinculació o interrelació amb diversos àmbits científics.


Premis

L’estudiant o estudiants responsables de l’autoria del treball premiat en primer lloc rebran una targeta regal de 200 € en material de la cooperativa Abacus, i 100 € del Centre d'Estudis de la Natura del Barcelonès Nord. A banda el centre d’ensenyament i el tutor o tutora del treball, rebran un diploma de reconeixement.


L’estudiant o estudiants responsables de l’autoria del treball premiat en segon lloc rebran una targeta regal de 100 € en material de la cooperativa Abacus, i 100 € del Centre d'Estudis de la Natura del Barcelonès Nord. A banda el centre d’ensenyament i el tutor o tutora del treball, rebran un diploma de reconeixement.


El Museu Torre Balldovina atorgarà als treballs premiats un lot de llibres.


A criteri del jurat, es pot atorgar un nombre variable d'accèssits o mencions especials, sense dotació econòmica.


La data i l’entrega dels premis tindrà lloc la segona setmana de maig de 2023 i es faran públics a la web del CENBN (https://cenbn.cat).


Difusió

Les persones participants (estudiants i docents) consenten que les dades d’identitat (nom i cognom, nom del centre) puguin ser objecte de difusió pública, i a tal efecte subscriuen expressament la clàusula informativa detallada al full d’inscripció.


8. Col·laboracions

________________________________________________________________

LOGO ABACUS.jpg Ajuntament-color.jpg
Logo MuseuTorreBalldovina.JPG

logo-cenbn.png